LZP aicina uz sarunu par datu drošību internetā 2. novembrī pl 16.00

Atzīmējot 9 mēnešus, kopš ir izveidoti Latvijas Zinātnes padomes (LZP) konti sociālajos tīklos, LZP aicina uz sarunu par datu drošību tajos, lai kopīgi izzinātu, kā dati, kurus dodam sociālajiem tīkliem un atstājam citur internetā, ietekmē mūs un pasauli, kurā dzīvojam.

Pieteikšanās līdz 2. novembra 12.00 šeit.

Pēc reģistrēšanās, pirmdien 2, novembrī pēc plkst. 12.00 Jums tiks nosūtīta saite, kur varēsiet pieslēgties sarunai.

Drīzumā informēsim par citām iespējām sekot līdzi sarunai.

Uz sarunu Latvijas Zinātnes padome aicināja Egilu Stūrmani CERT.LV- Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas- pārstāvi, dezinformācijas pētnieku Māriņu Hiršu, un Annu Vladimirovu-Krjukovu, juristi no advokātu biroja COBALT, sertificētu Latvijas un Eiropas datu aizsardzības speciālisti, kura piedalījusies MyData konferences organizēšanā un citos ar datiem saistītos pasākumos. Sarunās laikā aktualizēsim datu drošības un aizsardzības jautājumus sociālajos tīklos no politikas, drošības un jurista skatījuma. Izzināsim, kā dati, kurus dodam sociālajiem tīkliem un atstājam citur internetā, ietekmē mūs un pasauli, kurā dzīvojam. Centīsimies noskaidrot, ko varam darīt, lai justos droši internetā.

Ar kādu mērķi veidojam šo pasākumu?

Pasākuma mērķis ir dot iespēju dzirdēt atzītu profesionāļu vai zinātnieku viedokļus par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem.

Laipni aicināti visi interesenti, kuri vēlas uzzināt, kas īsti notiek ar mūsu datiem internetā.

Īpaši uz pasākumu aicināti cilvēki, kas strādā universitātēs un zinātniskajos institūtos ar sociālajiem tīkliem!

Tiešsaistes sarunu organizē Latvijas Zinātnes padome, informatīvi atbalsta CERT.LV un COBALT.