Valsts pētījumu programma
Norisinājies informatīvais tiešsaistes vebinārs un kontaktbirža VPP projektu konkursa “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” projektu iesniedzējiem.

2021. gada 9. septembrī norisinājās Latvijas Zinātnes padomes (turpmāk – LZP) rīkotais informatīvais tiešsaistes vebinārs un kontaktbirža valsts pētījumu programmas (turpmāk – VPP) projektu konkursa “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” potenciālajiem projektu pieteikumu iesniedzējiem. Vebinārs pulcēja vairāk kā 50 interesentus gan no Latvijas zinātniskajām institūcijām, gan no diasporas.

Pasākumu atklāja Izglītības un zinātnes ministrijas (turpmāk – IZM) valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta (turpmāk – AIZID) direktors Dmitrijs Stepanovs.  Par VPP “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” ietvaru pastāstīja IZM AIZID pētniecības programmu vienības vadītāja Lana Frančeska Dreimane. LZP Ekspertīzes un analītikas nodaļas vadītājs Ingmārs Kreišmanis informēja par projektu konkursa norisi un projektu pieteikumu sagatavošanu. Par atvērto piekļuvi un datu pārvaldību ieskatu sniedza IZM AIZID RIS3 vienības nozares eksperts Aleksandrs Mārtiņš Blūms.

Pasākuma dalībnieki dalījās kontaktbiržu grupās atbilstoši VPP programmas uzdevumiem: Vēsture un identitāte, Kombinētās mācīšanās modeļu izpēte un inovatīvu risinājumu izstrāde mācīšanās procesa digitālajai transformācijai, Demogrāfijas un migrācijas procesu izpēte, demokrātijas apdraudējumi un valsts noturība un Latviešu valoda.

Vebināra prezentācijas:

Vebināra ierakstu var noskatīties šeit.

VPP “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” projektu pieteikumu atklātais konkurss tika izsludināts 2021. gada 25. augustā. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2021. gada 4. oktobris. Detalizēta informācija projektu īstenotājiem skatāma šeit.

Ja ir radušies vēl jautājumi, aicinām rakstīt tos uz e-pasta adresi: vpp@lzp.gov.lv.