Notiks Eiropas Inovācijas padomes tiešsaistes informācijas diena

22. februārī notiks Eiropas Inovācijas padomes tiešsaistes informācijas diena. Pievienojieties šim pasākumam, lai uzzinātu vairāk par EIC: kas ir EIC, kādi ir galvenie finansēšanas instrumenti un procesi un nesen pieņemtās darba programmas izmaiņas.

Eiropas Inovācijas padomei, kuras budžets ir 10,1 miljards eiro (2021.–2027. gads), jau ir svarīga loma Eiropas inovācijas ekosistēmā. Tā atbalsta pētniekus un uzņēmējus visā viņu ceļā no idejas līdz tirgum un veicina padziļinātas tehnoloģiju inovācijas.

Informācijas dienas laikā eksperti runās par EIC darba programmas 2022. gadam galvenajiem jaunumiem. Turklāt tiks sniegts pārskats par trim galvenajām finansēšanas shēmām, ko nodrošina EIC:

· ‘EIC Pathfinder’ progresīviem pētījumiem par revolucionārām vai “spēles noteikumus mainošām” tehnoloģijām;

· ‘EIC Transition’ pētniecības rezultātu pārveidošanai inovācijas iespējās;

· ‘EIC Accelerator’ paredzēts atsevišķiem uzņēmumiem, lai izstrādātu un izvērstu revolucionāras inovācijas ar augstu risku un lielu ietekmi.

Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus par dažādām finansēšanas shēmām, izmantojot Sli.do (pasākuma kods: #EIC) Reģistrācija šim notikumam nav nepieciešama. Informācijas diena tiks straumēta tīmeklī Youtube

Praktiska informācija:

Diena un laiks| Otrdiena, 22 Februāris 2022, 09:30 – 16:30

Valoda | Angļu

Organizators| Eiropas Inovācijas padome un MVU izpildaģentūra

Vairāk info: https://eic.ec.europa.eu/events/european-innovation-council-online-info-day-22-february-2022_en

Papildus informācija:

MarijaP

Marija Plotniece

Vecākā eksperte - Pētniecības infrastruktūras; Eiropas Inovāciju padome un Eiropas inovāciju ekosistēmas; Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts
marija.plotniece [at] lzp.gov.lv