Sociālās inovācijas pārtikas apgādē: ceļi uz ilgtspējīgu pārtikas ražošanu un patēriņu
Sākums 09/2018 | Noslēgums 08/2021 |
Projekta numurs
lzp-2018/1-0344
Finansējums
299100 EUR
Projektu īsteno
Latvijas Universitāte
Zinātnes nozare
Sociālo zinātņu nozare
Kā ikdienā sabiedrība varēs izmantot projekta secinājumus vai rezultātus?
– Projekta rezultāti dos ierosmi dažādu pilsonisko aktivitāšu tālākai attīstīšanai, veidos labāku izpratni par dažādām mūsu ikdienas izvēļu un prakšu ietekmēm uz pārtikas ražošanu un patēriņu un attiecīgi iespēju mainīt savus paradumus. Projekta rezultāti tiks izplatīti ne tikai rakstos, kas publicēti starptautiskos recenzētos zinātniskos žurnālos, bet arī populārzinātniskās publikācijās un materiālos (infografikas, praktiski piemēri, ieteikumi), kas adresēti politikas veidotājiem, pārtikas uzņēmumiem, ražotāju organizācijām, patērētājiem, sabiedrībai kopumā. Tiks sagatavoti arī uzskates līdzekļi pedagoģiskiem materiāliem par ilgtspējīgu dzīvesveidu skolās. Rezultāti pieejami mājas lapā (www.bscresearch.lv). Projekta gaitā tiks rīkoti darbsemināri ar dažādu pārtikas jautājumos ieinteresēto pušu līdzdalību, un projektu noslēgs zinātniski praktiska konference ar lauksaimnieku organizāciju, pārtikas uzņēmumu pārstāvju, mediju, politikas veidotāju līdzdalību.