Apvārsnis Eiropa
Aicinām uz semināru “Vienreizēji maksājumi Apvārsnis Eiropa: praktiskas atziņas”

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Zinātnes Padomju Nacionālie kontaktpunkti  sadarbībā ar kolēģiem no Polijas Nacionālā pētniecības un attīstības centra biroju Briselē aicina uz semināru “Vienreizēji maksājumi programmā Apvārsnis Eiropa: praktiskas atziņas”. Seminārs notiks tiešsaistē 6. aprīlī no pulksten 11:00 līdz 13:00.

Vienreizēja maksājuma modelis – vienkāršots finansējuma veids – tika ieviests pamatprogrammas “Apvārsnis 2020” ietvaros, pateicoties Eiropas Komisijas (EK) centieniem meklēt alternatīvas tradicionālajam finansējumam. Tradicionālā shēma ir balstīta uz faktisko izmaksu atlīdzināšanu, kas tiek uzskatīta par sarežģītu, ar lielu finanšu pārvaldības slodzi un kļūdu iespējamību, neskatoties uz visiem iepriekš ieviestajiem noteikumu vienkāršojumiem. Vienreizējs finansējums atceļ pienākumu ziņot par faktiskajām izmaksām, ļaujot koncentrēties uz projektu zinātnisko un tehnisko saturu, nevis uz finanšu pārvaldību.

Pamatojoties uz atsauksmēm, kas apkopotas 2018.–2020. gada vienreizējo maksājumu izmēģinājuma projekta novērtējumā, EK plāno plašāk izmantot vienreizējo maksājumu finansēšanas shēmu programmā Apvārsnis Eiropa. Tāpēc ir svarīgi analizēt un apspriest izaicinājumus, ar kuriem saskaras šis finansēšanas modelis, un palīdzēt nākamajiem pretendentiem labāk sagatavoties dalībai vienreizēju maksājumu projektos, daloties pieredzē.

Pasākumā tiks prezentētas Eiropas Komisijas (EK) iniciatīvas un aktualitātes saistībā ar vienreizējo maksājumu modeli programmā Apvārsnis Eiropa un praktiskas atziņas projektu pieteicējiem, kuri jau izmanto šo vienkāršoto finansēšanas metodi.

Šī pasākuma laikā Ulrihs Genšels no EK iepazīstinās ar vienreizējo maksājumu modeļa galveno koncepciju un pašreizējām izmaiņām. Vebināra otrā daļa būs veltīta Vācijas, Čehijas un Lietuvas vienreizējo maksājumu projektu dalībnieku praktiskām atziņām un pieredzei.

Seminārs notiks Zoom platformā angļu valodā. Programma ietver jautājumu un atbilžu un diskusiju sesijas (lejupielādējiet programmu).

Reģistrēšanās – līdz 4. aprīlim. Aicinām uzdot savus jautājumus reģistrācijas laikā. Saite uz tikšanos tiks nosūtīta dienu pirms pasākuma.

Kontaktinformācija: Latvijas Nacionālā kontaktpunkta vecākā eksperte finanšu un juridiskajos jautājumos Inga Šīrante inga.sirante@lzp.gov.lv +371 26337060.

Ja rodas problēmas ar reģistrēšanos, lūdzu sazināties ar Veronika Noruse, veronika.noruse@lmt.lt