PostDoc jaunumi Jaunumi
PostDoc titulattēls

2024. gada augustā plānots izsludināt pirmo atlases kārtu pasākuma "Pēcdoktorantūras pētījumi" ietvaros ar saimniecisko darbību nesaistītiem pētniecības pieteikumiem, kuru iesniedzēji ir Latvijas Republikas Zinātnisko institūciju reģistrā reģistrēta zinātniskās institūcijas (publiska aģentūra, atvasināta publiska persona vai privāto tiesību juridiskā persona) vai augstskola).

Gaidīsim pēcdoktorantus:

  • kas doktora zinātniskā grāda/zinātnes doktora grāda diplomu ieguvuši ne vairāk kā 10 gadus pirms pētniecības pieteikuma iesniegšanas termiņa;
  • kas strādā/plāno strādāt LR zinātniskajā institūcijā;
  • kuru ar saimniecisku darbību nesaistīta pētniecības pieteikuma ideja un izvirzītais mērķis sniegs ieguldījumu Latvijas viedās specializācijas stratēģijas mērķu sasniegšanā vai specializācijas jomu attīstībā, tai skaitā starpdisciplināri pētniecības pieteikumi, kas atbilst vismaz vienai no definētajām Latvijas viedās specializācijas jomām:
  1. Zināšanu ietilpīga bioekonomika;
  2. Biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģijas;
  3. Viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas;
  4. Viedā enerģētika;
  5. Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Pēcdoktoranti, kas īstenoja pētniecības pieteikumu 1.1.1.2. pasākuma ietvaros, drīkst sniegt pieteikumus arī jaunā 1.1.1.9. pasākuma "Pēcdoktorantūras pētījumi" ietvaros, ja doktora zinātniskā grāda/zinātnes doktora grāda diploms iegūts ne vairāk kā 10 gadus pirms pētniecības pieteikuma iesniegšanas termiņa.

Pētniecības pieteikumi dos iespēju pēcdoktorantiem pilnveidot savu zinātnisko kapacitāti un pētniecības kompetences, dodoties starptautiskā mobilitātē (ieskaitot mācības) vismaz uz diviem mēnešiem vai ilgāk.

Sekojiet līdzi mūsu jaunumiem un nepalaidiet garām svarīgus paziņojumus arī Postdoc Facebook profilā.

BaibaK

Baiba Kajaka-Kargane

Nodaļas vadītāja
baiba.kajaka-kargane [at] lzp.gov.lv