FLPP Jaunumi
Notiks kontaktbirža projektu iesniedzējiem un Latvijas zinātniekiem diasporā

 3. jūnijā no pl. 16.00 – 18.00 (EEST)  potenciālie Latvijas Zinātnes padomes (LZP) fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) atklātā konkursa projektu iesniedzēji un Latvijas zinātnieki diasporā ir aicināti pievienoties vēl nebijušam pasākumam FLPP kontekstā- kontaktbiržai, lai kopā veidotu jaunus tīklus un sadarbības, kas noderēs gan FLPP, gan citos konkursos.

Kas ir aicināti piedalīties kontaktbiržā?

  • Ja esat zinātnieks un strādājat kādā no Latvijas zinātniskajām institūcijām un vēlaties startēt LZP FLPP atvērtājā konkursā un meklējat domubiedrus;
  • Ja esat Latvijas izcelsmes zinātnieks ārpus Latvijas  ar maģistra vai doktora grādu vai to ekvivalentiem un meklējat domubiedrus savā pētniecības jomā Latvijā vai arī vēlies iesaistīt Latvijas zinātniekus savā pētniecībā;
  • Ja esat no uzņēmējdarbības sektora, sabiedriskās organizācijas, valsts pārvaldes un pašvaldības un vēlaties uzzināt, kas aktuāls zinātniekiem prioritārajās zinātņu nozarēs Latvijā,  jo zinātne ir svarīga un nozīmīga visai sabiedrībai- varēsiet reģistrēties kā klausītājs.

Pieteikšanās pasākumam līdz 31. maija pl. 11.00 šeit.  Reģistrējušies dalībnieki saņems detalizētāku informāciju.

Organizatori cer, ka kontaktbirža veicinās kopradi, savstarpējo sadarbības tīklu paplašināšanos un ideju apmaiņu zinātnieku un plašākā domubiedru starpā, kā arī palīdzēs tiem atrast kopīgas pētnieciskās intereses, lai nākotnē veidotu jaunus sadarbības iniciatīvas un projektus.

Kontaktbirža notiek fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu kontekstā, jo 5. maijā LZP izsludināja jauno FLPP konkursu, kuram pieteikšanās termiņš ir 6. septembrī. Lai veicinātu potenciālo projektu iesniedzēju attālinātā darba laikā atrast domubiedrus un potenciālos projektu partnerus ne tikai starp Latvijas zinātniekiem, bet arī ārpus Latvijas mītošajiem- sadarbībā ar plašu loku sabiedriskajām organizācijām, tiks rīkotas paralēlas tīklošanās sesijas balstoties 9 prioritārajos virzienos zinātnē:

  1. Tehnoloģijas, materiāli un inženiersistēmas produktu un procesu pievienotās vērtības palielināšanai un kiberdrošībai.
  2. Energoapgādes drošuma stiprināšana, enerģētikas sektora attīstība, energoefektivitāte, ilgtspējīgs transports.
  3. Klimata pārmaiņas, dabas aizsardzība un vide.
  4. Vietējo dabas resursu izpēte un ilgtspējīga izmantošana uz zināšanām balstītas bioekonomikas attīstībai.
  5. Latvijas valstiskums, valoda un vērtības, kultūra un māksla.
  6. Sabiedrības veselība.
  7. Zināšanu kultūra un inovācijas ekonomiskajai ilgtspējai.
  8. Demogrāfija, sports, atvērta un iekļaujoša sabiedrība, labklājība un sociālā drošumspēja.
  9. Valsts un sabiedrības drošība un aizsardzība.

Kontaktbiržā zinātnieki būs aicināti sagatavot 1 slaidu par sevi, kurā norādītu: savus kontaktus, zināšanas un prasmes un kādu sadarbību meklē.

Vairāk par FLPP konkursu, kura iesniegšanas termiņš ir 6. septembris šeit.

Vairāk par FLPP programmu šeit.

Pasākumu organizē: Latvijas Zinātnes padome kopā ar Eiropas Latviešu apvienību (ELA), kopienu “Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai” (ESI.LV), Latvijas studentu un pētnieku  asociāciju Lielbritānijā (ALSRUK), Latvijas Jauno zinātnieku apvienību (LJZA), Kembridžas universitātes latviešu biedrību.

Informatīvi atbalsta: Izglītības un Zinātnes ministrija, Research Latvia, Euraxess Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija, PostDoc Latvia, Ar pasaules pieredzi Latvijā, Labs of Latvia, Latvijas Investīciju attīstības aģentūra.

Informāciju sagatavoja:

Laura Bužinska

Latvijas Zinātnes padomes

Vecākā konsultante

sabiedrisko attiecību jautājumos

laura.buzinska@lzp.gov.lv