FLPP Jaunumi
Notiks nozīmīgu pētniecības projektu prezentācijas

Latvijas Zinātnes padome (LZP) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) pasākumu cikla “Pieslēdzies zinātnei!” ietvaros organizē fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP), Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas programmas “Apvārsnis 2020” un Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta programmas (PostDoc Latvia) īstenotāju prezentācijas.

No š.g. 12. oktobra līdz 4. novembrim notiks tiešraides pasākumi, lai dotu zinātniekiem iespēju prezentēt savus pētījumus plašākai publikai, iepazīstinot sabiedrību ar zinātnes sasniegumiem un zinātnieku darbu. Prezentācijas aptver tādas aktuālas tēmas zinātnē kā moderno tehnoloģiju attīstība, dzīves kvalitātes uzlabošana, klimata pārmaiņas, veselība, izglītība, valoda un kultūra. Pēc katras prezentācijas interesentiem būs iespēja uzdod jautājumus zinātniekiem. Sesijām varēs sekot jebkurš interesents, pieslēdzoties tiešraidei LZP Facebook lapā .

  • 12. un 28. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 pētniecības projektu prezentācijas par tēmu: “Zinātne, inovācijas un tehnoloģijas Latvijas ekonomikas izaugsmei – reāls pienesums tautsaimniecībai?” Tiks aktualizēti arī modernās medicīnas jautājumi un veselības aprūpes jautājumi. 12. oktobra prezentāciju programma pieejama
  • 14. un 21. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 plānotas pētniecības projektu prezentācijas par klimata pārmaiņām un enerģētikas jautājumiem, tēma: “Zaļais kurss” – ekoloģijas glābiņš vai darbības imitācija?”  14. oktobra prezentāciju programma
  • 26. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 ar saviem pētījumiem sabiedrību iepazīstinās zinātnieki, kuru uzmanības fokusā ir izglītība, veselība, tiesiskums, iekļaušana, drošība, valoda un kultūra sniedzot prezentācijas par tēmām “Izglītība, veselība, tiesiskums, iekļaušana, drošība  –  dzīves kvalitāte un labklājība ikvienam?” 2. novembrī no plkst. 9.30 līdz 10.30 ar saviem pētījumiem sabiedrību iepazīstinās zinātnieki, kuru uzmanības fokusā ir izglītība, valoda un kultūra sniedzot prezentācijas par tēmām “Valoda, kultūra, reliģija, māksla – tām vieta tikai muzejā?” Šeit:

4. novembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 aicinām jauniešus piedalīties tiešsaistes jaunatnes forumā “Zinātne mums apkārt”, tiešraide notiks PostDoc Latvia Facebook lapā. “Pieslēdzies zinātnei” ietvaros aicinām izzināt arī aktuālus zinātnes komunikācijas jautājumus. 

Pasākumu ciklu “Pieslēdzies zinātnei” no 7. oktobra līdz 10. novembrim organizē IZM, LZP un VIAA. Tā ietvaros notiks dažādas aktivitātes – semināri, diskusijas un prezentācijas, par kurām vairāk var uzzināt Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā.

Par visiem “Pieslēdzies zinātnei!” pasākumiem var uzzināt šeit.

LZP “Pieslēdzies zinātnei” pasākumu ieraksti pieejami LZP YouTube kontā.